maanantai 23. heinäkuuta 2018

Täytetyt herkkusienet ja tomaatit grillissä

Mukava mökkiviikonloppu poikäystävän mökillä takana, pientä vesihiihtohaaveria lukuun ottamatta. Nyt olen kotiutunut, poikaystävä lähtenyt takaisin inttiin ja mulla vapaapäivä aikaa ikävöidä kotona... Yritän aina järjestää mahdollisimman paljon tekemistä itselleni, jotta jää vähemmän aikaa a) ikävälle ja b) paskojen ajatusten pyörittelylle. Välillä kuitenkin pitää kohdata todellisuus, ja siihen tämä blogi on mainoa väline. Ajatukset selkiytyy, kun näkee ne tekstinä näytöllä ihan konkreettisesti.

Tänään ohjelmassa oli viikoittainen loikkatreeni, makoilua auringossa, keittiössä ja grillin edessä hääräilyä, pomppimista SuperParkissa ja laatuaikaa (=rupattelua ja sängyllä makoilua) parhaan kaverin kanssa. Tässä postauksessa ajattelin jakaa keittiöpuolen puuhiani, joille minulla harvemmin liikenee töiltä, treeniltä, kavereilta ja reissuilta aikaa. Ja toisaalta uskallusta, oon niin jumiutunut syömään samoja ruokia päivästä toiseen. Mä todella nautin ruoanlaitosta ja uusien asioiden kokeilemisesta, joten pitää yrittää potkia itseäni useammin perseelle ja suunnata keittiöön ruoanlaittohommiin.

Kävin treenin jälkeen kaupassa hakemassa aineksia, ja vielä kaupan hyllyillä kierrellessäni arvoin eri reseptien välillä ja yritin päätyä johonkin lopputulokseen. Kyllä, olen tosi huono suunnittelemaan - tai oikeammin päättämään mitään etukäteen. Jätän päätökset aina viimeiseen mahdolliseen hetkeen, ja mikäli mahdollista, ulkoistan ne kaikkein mieluiten muille...

Tänään halusin kokeilla jotain ihan uutta, joten päätin haastaa itseni ja tarttua grillipihteihin. Grilliin päätyi pitkän pohdinnan ja muutaman mielenmuutoksen jälkeen tuorejuustotäytteisiä herkkusieniä ja kananmuna-raejuustotäytteisiä tomaatteja. Lisukkeena tarjosin coucous -mössöä ja salaattia. 
Pidemmittä puheitta ohjeisiin!

Tuorejuustotäytteiset herkkusienet

8 isoa herkkusientä
1pkt tuorejuustoa (itse käytin Philadelphia Active 7% -tuorejuustoa)
ruohosipulia
1/2tl valkosipulijauhetta
1tl suolaa

Koverra sienien jalat ja sisälmykset varovasti pois lusikalla.
Pilko jalat pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot, tuorejuusto, silputtu ruohosipuli, valkosipulijauhe ja suola keskenään tasaiseksi mössöksi.
Täytä herkkusienet mössöllä. Ota huomioon, että sienet hieman kutistuvat grillatessa, joten niitä ei kannata täyttää yli reunojen!
Grillaa sieniä pienellä liekillä 5-10 minuuttia.

Kananmuna-raejuustotäytteiset tomaatit

4 isoa tomaattia
1,5 dl raejuustoa
2 kananmunaa
ruohosipulia
1tl suolaa
ripaus mustapippuria

Leikkaa tomaattien lakit irti ja koverra sisälmykset pois lusikalla. Itse laitoin sisälmykset takaisin tomaattien sisään kananmunaseoksen mukana, mutta jälkiviisaana jättäisin ne pois, koska täytteestä tuli liian vetistä.
Sekoita raejuusto, kananmuna, ruohosipuli, suola ja mustapippuri keskenään.
Täytä tomaatit seoksella ja grillaa 10-15 minuuttia pienellä liekillä tai paista uunissa 200°C noin 20 minuuttia. 



Hyvää oli, mutta suosittelen täytettyihin tomaatteihin ostamaan kaupasta pihvitomaatteja, koska ne ovat kestävämpiä eivätkä hajoa käsiin, kuten minun tomaateilleni pääsi käymään... 
Etenkin herkkusieniä voin suositella erittäin lämpimästä, maku ja mausteet olivat täysin kohdallaan. Saivat kehuja koemaistajaltakin!


Nauttikaa kesästä, ruoasta ja auringosta!💛

- Sonja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää luettavaa